Skoči na glavno vsebino

V sredo, 9. 10. 2019 smo v šolski knjižnici, v okviru Nacionalnega meseca skupnega branja, brali skupini otrok Vrtca Krško.

Fantje iz 9. in 5. razreda so se za pol ure spremenili v škrate in postali: tiskarski, kuharski, frizerski, zidarski in  radijski škrat. Seveda pa ni manjkal niti glavni junak – škrat Kuzma.  Pri branju smo jim pomagali tudi odrasli.

Otroci skupine Miške iz Vrtca Krško so pozorno poslušali, čeprav je pravljica Svetlane Makarovič,  Škrat Kuzma dobi nagrado, precej dolga.

Na koncu smo fante nagradili z aplavzom za pogum in prijaznost. Skupina Miške pa je dobila člansko izkaznico šolske knjižnice Ostržek in otroci bodo skupaj z vzgojiteljicami enkrat mesečno obiskali našo knjižnico, kjer si bodo izposodili knjige in se učili pravilnega ravnanja z njimi. Zagotovo pa jih bo vsakič čakala kakšna posebna knjiga.

Na koncu smo se vsi skupaj dobili v šolski jedilnici, kjer smo spili odličen jagodni sok. Kdo ve – morda je bil narejen ravno iz tistih čarobnih jagod, ki so jih živali vzele Kuzmi …

Zakaj in kako so mu jih vzele boste izvedeli, če boste obiskali knjižnico, kjer vas čaka še velikoooooo zanimiv zgodb.

Projekt Beremo skupaj smo združili s projektom Mali in veliki skupaj v igri, kjer se že vrsto let družijo mlajše skupine posebnega programa in skupine vrtca. Tokrat so uradno vabili v obliki razglednici Miškam poslali učenci PP A in PP Č.

Meta Habinc, šolska knjižničarka

Danes, 9.10 2019, smo v sklopu nacionalnega meseca branja v našo knjižnico povabili otroke iz vrtca Krško. Učenci 5. in 9. razreda, skupaj z učiteljicami, smo jim prebrali zgodbo Svetlane Makarovič z naslovom Škrat Kuzma dobi nagrado. Vsi skupaj smo se imeli lepo, na koncu pa smo se posladkali s sokom iz čarobnih jagod.

Za blog: Bledar

Dostopnost