Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši in skrbniki!

Vodstvo šole dnevno spremlja dogajanja glede širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2019 (koronavirusom). V skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za izobraževanje znanost in šport, bomo s ponedeljkom  sprejeli nekatere preventivne varnostne ukrepe.

Vljudno vas prosimo,  da otroka, ki kašlja, kiha, ima izcedek iz nosu/ očes ali ima vročino, zadržite doma. Če bo vaš otrok prišel v šolo z zgoraj opisanimi simptomi, bo v spremstvu odrasle osebe počakal v posebnem prostoru, ki smo ga predvideli za te namene, vas pa bomo telefonsko obvestili, da pridete po svojega otroka.

Učitelji bodo učencem, v okviru razrednih ur in drugih vzgojno-izobraževalnih vsebin,  predstavili vsebine povezane s koronavirusom in ostalimi virusnimi obolenji in v največji meri poskrbeli za upoštevanje preventivnih ukrepov.

Tudi vas prosimo, da se držite teh ukrepov in spodbujate otroke k upoštevanju.

Pri prepričevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 (koronavirusom) je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal (npr. gripi), priporočljivo upoštevati naslednje preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60%. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.


Več informacije najdete na spletni strani  Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

V primeru spremenjenih razmer se bomo temu prilagajali, vas pa sproti obveščali.

V dani situaciji moramo ravnati odgovorno in hkrati razumno, da naša ravnanja ne bi povzročila večje  škode kot  sam virus.

 

Lep pozdrav,

dr. Barbara Smolej Fritz, ravnateljica

 

 

 

Dostopnost