Skoči na glavno vsebino

V šolskem letu 2022/2023 na naši šoli poteka tudi interesna dejavnost LEGO KROŽEK. Vsak torek ga obiskujejo učenci od 3. do 6. razreda. Redno vključenih je 14 učencev, občasno se skupini pridruži še kdo izmed učencev oziroma učenk. Veliko nas je, zato krožek poteka v dveh skupinah.

Učenci so polni idej pri sestavljanju z lego kockami, vmes poklepetamo o stvareh iz vsakdanjega življenja, predvsem o dogodkih iz šole. Čeprav je čas za ustvarjanje vedno prekratek (ena šolska ura), zgradimo marsikaj lepega in nam je vedno težko, ko moramo umetnije podreti. Ob tem pa se veselimo novih ustvarjalnih izzivov. Sestavili smo že avtomobile, letala, hiše, dinozavra … Delo poteka individualno in tudi v dvojicah ali delo celotne skupine (odvisno od izdelka).

V okviru lego krožka sledimo določenim ciljem, med drugim razvijamo in spodbujamo ustvarjalnost, razvijamo fino motoriko, učimo se samostojno pripovedovati ob predstavljanju lego izdelka, primerno ravnamo s kockami in jih ob koncu krožka pospravimo na določeno mesto, razvijamo pripadnost skupini otrok, ki obiskujejo dejavnost, razvijamo in krepimo prijateljske vezi med učenci.

Lego krožek daje učencem možnost, da spoznajo, kako lahko tudi doma kvalitetno preživljajo svoj prosti čas, brez uporabe televizije in sodobnih tehnologij.

Zapisala: učiteljica Danijela Švajger

 

 

 

Dostopnost