Skoči na glavno vsebino

11. maj 2021

HOV, HOV, danes je bil krasen dan. Že zjutraj sem videla, da mi je Meta pripravila oprsnico Zavoda PET. To pomeni, da grem ali v šolo ali v bolnico, kjer bo zagotovo veliko otrok, ki mi bodo ves čas ponujali priboljške in me božali. Rada imam otroke,  rada imam priboljške in zelo rada se pustim božati. Ne morem se odločiti kaj imam raje, HOV.

Ker sem se dolgo peljala z avtom (tudi z avtom se rada vozim, HOV), sem predvidevala, da grem v Krško. In res! HOV! Parkirale smo pred OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško.

Vlekla sem Meto po stopnicah (joj, kako je včasih počasna, HOV) in povohala vse , ki so bili v zbornici. Potem sem se malce umirila in razmišljala o tem kaj vse  bom učencem pokazala.

Lepo skrtačena in s sveže postriženimi krempeljčki sem zakorakala v 2. in 3. razred, kjer me je čakalo 6 simpatičnih učencev.  Kako so me bili veseli! HOV. Res je zanimivo, samo uležem se in pretegnem pa so že vsi navdušeni. Takoj sem jih začela dresirati:  dvignila sem  šapo in dobila priboljšek HOV, poskusila sem še z drugo šapo in spet priboljšek. HOV. Pustim se božati, krtačiti, preoblačiti in za vsako novo dejavnost – priboljšek.

Najbolj je smešno, ko mi jih skrijejo v razredu. Delam se, da ne vidim kam, nato namerno naredim en krogec in potem se delam presenečeno. Najdem priboljšek, pojem priboljšek in nato še za nagrado dobim priboljšek HOV. Kako je otroke luštno dresirat.

Čas mi je hitro minil, z veseljem se vrnem. Me pa  zanima kaj so oni povedali o meni?

HOV in lep pozdrav vsem.

Bruna

In res…kaj so učenci povedali o uri z Bruno?

ANEI: »Všeč mi je bilo. Bruni sem dal vodo, bila je žejna.«

ŽAN: “Bruna je prijazna, če smo do nje pridni.«

EVA: »Vse mi je bilo všeč. Bruna je rjava, bela in črna. Stanuje v bloku.«

ALEN: »Rekel si dober tek, pa skrivali smo ji priboljške in jih je našla. Na povodcu smo jo peljali.”

ALEX: »Všeč mi je bilo, ko smo skrivali priboljške. Naučili smo se čistiti pasje kakce. Zapel sem ji povodec.«

JAKOB: »Rad imam Bruno. K psu ne smemo z glavo, lahko se ustraši in nas ugrizne. Kužkov ne smemo tepst!«

Dostopnost