Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 22. 10. 2020, smo v 2. in 3. razredu brali o Zverjascu pisateljice Julije Donaldson. Izdelali smo slastne čokoladne zverjaščeve šape. Poleg Zverjasca v zgodbi nastopajo tudi druge živali. Šli smo v gozd in iskali njihove sledi. Nismo jih našli veliko, smo pa zato iz jesenskih listov, vejic, želodov, kostanjev, ježic in praproti naredili lepo sliko. Kdor zelo dobro vidi, bo v njej našel tudi polžjo hišico. Plodove smo razvrščali, jih šteli in se z njimi igrali. Nabrali smo dovolj kostanjev, da jih bomo skuhali in se z njimi sladkali v šoli.

V skritem kotičku pa nas je čakala čisto prava hišica. Morda v njej stanuje pogumna miška iz pravljice? Nabrali smo nekaj lešnikov in jih pustili v hiški. Miška v zgodbi jih ima zelo rada 🙂

“Dan je bil čudovit in radi bi ga še kdaj ponovili,” smo soglasno sklenili.

Takole pa smo naredili zverjaščeve stopinje:

Zavreli smo 1/2 skodelice sladkorja, 1/2 skodelice masla, 1/2 skodelice mleka, vanilin sladkor in 4 žlice grenkega kakava. Odstavili smo posodo in dodali 100g temne čokolade. Ko se je raztopila, smo dodali še 1/2 skodelice rožičeve moke in 3 skodelice finih ovsenih kosmičev ter dobro premešali. Na peki papir smo polagali po eno žlico čokoladne mase, jo sploščili in okrasili s kikirikiji. Dobro ohlajene smo s veseljem pohrustali. Ponudili smo jih tudi drugim.

V. L.

Dostopnost