V okviru projekta Pogum smo si ogledali ruski bife v OŠ Cerklje ob Krki. Bil nam je tako všeč, zato smo se odločili, da ga naredimo tudi pri nas v šoli na dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ob programu, smo obeležili dan in za zajtrk pojedli črni kruh, maslo, med, mleko ter jabolka. Z dobrodelno donacijo so nas tudi razveselili predstavniki Kostaka in Knofa, saj so nam predali prispevek od prodaje dobrodelnih svečk. Potem se je 5. in 6. razred odpravil na kmetijo Kerin, kjer so pekli domač kruh, 7., 8. in 9. razred pa so odšli po nakupih za potrebne sestavine. Pripravili smo 4 različne namaze (tunin z jajci, liptaver, orehov, s poli salamo), domačo borovničevo marmelado, slane palčke in jogurtovo pecivo s sadjem. V jedilnici smo pripravili ruski bife, ki je bil zelo dobro obiskan, saj so naše jedi hitro zginile iz krožnikov.
Prispevek na ePosavje: https://www.eposavje.com/ostale-novice/video-slovenski-zajtrk-na-os-dr-mihajla-rostoharja-krsko
Maša Rihter