Skoči na glavno vsebino

PEKA PIŠKOTOV (20. 12. 2021)

Ponedeljek, 20. 12. je bil dan, ki smo ga učenci podaljšanega bivanja (1. – 4.r), skupaj z učiteljico, že nestrpno pričakovali.

Namreč, dogovorili smo se, da bomo ta dan razvajali naše želodčke z odličnimi Ferrero Rocher piškotki.

Kuharica Nataša nam je priskrbela potrebne sestavine, mi pa smo odprli vrata naše šolske kuhinje/učilnice in zavihali rokave. Ker je v slogi moč, lahko s ponosom povemo, da nam je peka piškotov uspela!

P.s.

Pravijo, da je dobre in lepe stvari treba deliti, zatorej vam tu spodaj prilagamo povezavo do recepta, v kolikor se želite peke piškotov lotiti v domači kuhinji. Piškoti so, preverjeno, še boljšega okusa, ko jih pripravljamo v dobri družbi. J

(vir: https://pelicious.si/recepti/ferrero-rocher-razpokancki/)

Naj vam prišepnemo tudi to, da lahko v prihodnje pričakujete še kakšen recept, saj se bomo kulinaričnih podvigov zagotovo še lotevali. Zato le pogumno s klikanjem na našo spletno stran!

Foto-utrinki slastičarskega ustvarjanja.

PROJEKT POGUM: Izdelovanje božično-novoletnih okraskov iz odpadnega materiala

V tednu pred božično-novoletnimi počitnicami smo se v oddelku podaljšanega bivanja (1.-4.r) lotili izdelovanja smrečic iz odpadnega materiala, v sklopu projekta Pogum. Ker smo zelo sladkosnedi, smo ugotovili, da nam, sladoledne palčke, tudi po uporabi lahko še kako služijo, in sicer, iz le – teh smo izdelali božične smrečice in tako pričarali prijetno, praznično vzdušje tudi na šolskem hodniku.

Naj vam zaupamo tudi to, da v času podaljšanega bivanja zelo uživamo, še posebej takrat, ko razvijamo kreativnost, se učimo vztrajnosti in medsebojnega sodelovanja. Skupaj z učiteljico raziskujemo svet umetnosti, le – ta pa predstavlja varen prostor za izražanje naših misli, občutkov, idej. Naučili smo se, da tako lahko spoznavamo sebe kot tudi svoje sošolce, sovrstnike, prijatelje.

Kako nam le – to uspeva pa preverite v spodnji fotogaleriji.

 

 

Dostopnost