Skoči na glavno vsebino

December je bil v šolski knjižnici zelo pester. Poleg redne izposoje in kina, so potekale pravljične urice, ki so se jih udeležili vsi učenci posebnega programa in 3.4., 6., 7. in 8. razred OŠ NIS. Zgodbe so bile različne, primerne starosti in razumevanju otrok. Čisto vsi pa smo si na koncu, na čarobnem okrasku, zapisali želje, ki zdaj krasijo zid želja v knjižnici. Odločili smo se, da bodo želje le nematerialne, takšne, ki jih ne moremo kupiti. Izbor je bil zelo zanimiv: prijateljstvo, ljubezen, veliko plesa, počitek, da pride očka kdaj pome v šole, da muca ne bi več bežala od doma, fanta ali punco, zdravje in pa kar nekaj se jih je zaželelo, da bi imeli okrog sebe le prijazne ljudi. Naj se nam vsem uresničijo te želje.

Učenci 6. razreda so si ogledali še izbor animiranih filmov iz otroškega programa Slon, Mednarodnega festivala animiranega filma Animateka. Priporočam tudi ostalim učencem.

Učenc PP F in PP G ustvarjajo napise proti petardam


 

 

Učenci PP D in PP Č so si privoščili še praznično projekcijo in sicer krasno risanko Palčič. Risanka je narejena po istoimenski knjigi avtorjev Julie Donaldson in Axela Schefflerja. Avtorja sta vam verjetno znana, saj sta ustvarila še knjige Zverjasec, Zverjašček, Cestni razbojnik, Mamica, kje si? Vse te knjige imamo na na zalogi v šolski knjižnici.

 

Imeli smo tudi dva krasna obiska. Najprej so nas obiskale miške. Pa ne tiste z brki in repkom, ampak tiste na dveh nogicah iz Vrtca Krško. Zopet so si izposodili knjige, na obisku jih pa cel kup prelistali. Čeprav so še čisto majhni, znajo izredno lepo delati s knjigami. Bravo otroci in vzgojiteljice! Z otroki so prebirali knjigice tudi Jože, Lejla in Lana.

                                                                  

23.12. pa so nas je obiskalo nekaj učencev iz OŠ Globoko. Skupaj z našimi učenci posebnega programa so iskali skriti zaklad. Namigi so bili skriti po  celotni šoli in seveda bili povezani s knjigami. Zaklad so bili slastni piškoti, ki so jih spekli učenci PP F in G.

iskanje namigov po šoli

V letu 2019  je bilo v šoli veliko pridnih bralcev in ostalih ljubiteljev knjig. Upam, da vas bo v letu 2020 še več in da odkrijete še veliko zakladov, ki se skrivajo v naši knjižnici – pa četudi niso za pohrustat.

 

Meta Habinc, šolska knjižničarka

Dostopnost